Ik krijg bezoek

Wat is de (digitale) bezoekersregeling?

De digitale bezoekersregeling (BezoekersApp) vervangt de kraskaart. U hoeft nu niet meer naar buiten om een kaartje in de auto te leggen. Met de BezoekersApp kunt u uw bezoek tegen een lager tarief laten parkeren. U koopt vooraf parkeertegoed in. Als er bezoek komt, meldt u het kenteken van uw bezoek aan en af via de BezoekersApp. Dit kan met een computer, smartphone of tablet. Uw bezoek mag dan parkeren op betaalde en vergunningparkeerplaatsen in uw parkeergebied.

Aanvragen bezoekersregeling

De bezoekersregeling kunt u aanvragen als u woont in een gebied met parkeervergunningen. U gaat daarvoor naar het digitale loket van P1. Bij de aanvraag moet u direct uw parkeertegoed opwaarderen met €12,50. Per adres kan maximaal één bezoekersregeling worden aangevraagd. Na goedkeuring ontvangt u een mail met inloggegevens voor uw account in de BezoekersApp, waarmee u in het vervolg uw bezoek kunt laten parkeren.

BezoekersApp gebruiken

Om uw bezoek aan te melden, opent u de BezoekersApp. U kunt in de BezoekersApp uw saldo opwaarderen, uw parkeergeschiedenis bekijken en uw machtigingen beheren.

Lees meer over het gebruik in de Handleiding-Bezoekersapp-P1.

Tarieven

  • Per kalenderjaar kunt u maximaal 500 uur verbruiken;
  • Het saldo in uw account van de BezoekersApp blijft geldig en verloopt niet;
  • De parkeertijd van uw bezoek wordt afgeschreven per minuut.

De bezoekersregeling geldt van maandag t/m zondag tussen 10:00 en 20:00 uur. Uw saldo loopt totdat u het kenteken weer afmeldt. U kunt ook zelf de eindtijd vooraf instellen. Na 20:00 uur mag uw bezoek parkeren tot 10:00 uur de volgende dag zonder dat er saldo wordt afgeschreven. Let op: het kenteken wordt automatisch afgemeld aan het einde van de reguleringstijd. Om vanaf 10:00 uur weer gebruik te kunnen maken van de digitale bezoekersregeling moet het kenteken opnieuw worden aangemeld.

Verhuizen of opzeggen BezoekersApp

Gaat u verhuizen naar een ander gebied of heeft u de BezoekersApp om een andere reden niet meer nodig? Dan kunt u opzeggen via het digitale parkeerloket van P1. U krijgt dan het saldo terug.

Kan ik hulp krijgen?

Misschien lukt het u nu nog niet om de BezoekersApp te gebruiken, maar met wat hulp wel. In dat geval kunt u bellen naar 088 12 61 407 (lokaal tarief). U krijgt dan telefonische ondersteuning aangeboden.