Belparkeren

Belparkeren nu ook in Valkenburg

Auto parkeren? Belparkeren aanzetten en terugkomen wanneer u klaar bent. Nooit te veel betalen en nooit meer terug hoeven naar de meter om er extra geld in te gooien.

Meer parkeergemak

Belparkeren werkt op kenteken. De gebruiker betaalt alleen de exacte parkeertijd tegen het reguliere parkeertarieftarief. Een snelle en veilige manier van betalen, die klein geld en voldoende saldo op de chipknip overbodig maakt. Door het achteraf betalen kan de bezoeker zonder tijdsdruk in Valkenburg verblijven en loopt hij geen risico op een parkeerboete.

Hoe werkt belparkeren?

Om gebruik te maken van belparkeren moet de gebruiker zich eerst eenmalig aanmelden bij een provider. Er zijn op het gebied van belparkeren verschillende aanbieders, waaruit vrij een keuze kan worden gemaakt.

Op de borden bij de parkeerautomaten staat een locatiecode. Deze belt of sms’t de gebruiker naar de provider, waarmee de parkeertijd wordt gestart. Bij vertrek wordt de parkeertijd beëindigd door opnieuw naar de provider te bellen of te sms’en. Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon. De meeste providers bieden ook een app aan voor smartphones, waarmee ook de begin- en eindtijd van het parkeren kan worden doorgegeven. Betaling geschiedt maandelijks via de provider. De gebruiker kan zelf kiezen op welke manier hij wil betalen.

Aanmelden voor Belparkeren

U meldt zich eerst aan bij een provider naar keuze. Als u gaat parkeren belt, sms’t  of app’t u de locatiecode, die op het bord bij de parkeerautomaat staat afgebeeld, naar uw provider. Uw parkeertijd wordt dan gestart. Bij vertrek belt, sms’t of app’t u nogmaals naar uw provider en wordt de parkeertijd beëindigd. De providers waar u zich kunt aanmelden zijn:

Voor belparkeren kunt u terecht bij de volgende providers:

Kies degene die het beste past bij uw wensen. Al uw vragen over belparkeren worden beantwoord op de site van de door u gekozen provider.